22 juni 2018

Einde seizoen 2017-2018

Het WK in Rusland is gestart, de weersomstandigheden om te voetballen zijn nu ideaal, maar het seizoen 2017-2018 zit er op. Door alle jeugdteams zijn er weer 20 tot 26 wedstrijden gespeeld, zo’n 50 trainingen verricht en nu gaan we genieten van een welverdiende vakantie.

We zijn gestart met het NPV (nieuwe pupillen voetbal) en het DWF (digitale wedstrijdformulier) heeft haar intrede gedaan. De KNVB ontwikkelt verder, maar zonder alle inzet van ouders, begeleiders, scheidsrechters, grensrechters, trainers, coördinatoren, wedstrijdsecretariaat, mensen rond de kantine, ja al die vrijwilligers, had onze jeugd haar favoriete sport niet kunnen uitoefenen.

Allemaal ontzettend bedankt voor de inzet en betrokkenheid in het afgelopen seizoen!

Resultaten

Bij sport horen winnaars en verliezers. Successen mogen worden gevierd en verliezen horen we sportief op te pakken. Bij de jeugd van Heerenveense Boys is het resultaat niet het belangrijkste, wij vinden het minstens zo belangrijk dat de jeugdleden zich kunnen ontwikkelen en plezier beleven.
Toch ontkomen we niet aan een kleine opsomming van de meest opvallende resultaten:

  • De O7 (voorheen Onderlinge Competitie) is zowel voor als na de winter spannend geweest met ruim 20 spelers. Een aantal zullen weer doorstromen naar O8;
  • O8 en O9 hebben hun competities gespeeld, maar helaas zonder puntentelling. Toch wel een gemis bij de nieuwe regelgeving van de KNVB. Het blijft leuk aan het einde van het seizoen een kampioenschap te kunnen vieren.
  • JO11-1 en MO13-1 zijn de twee teams die bij de familiedag gehuldigd zullen worden als kampioenen. Overtuigend! Gefeliciteerd!
  • JO17-1 is er net niet in geslaagd om via de nacompetitie te promoveren naar de divisie. Volgende jaar beter.
  • JO19-2 en JO19-1 hebben na de winter uitstekend gepresteerd.

Aan het einde van het seizoen staan onze doelen nog steeds. Eerste teams op divisie of hoofdklasse niveau en tweede teams op 1e klasse niveau.

Voorlopige indelingen voor het nieuwe seizoen

De voorlopige indelingen zijn opgesteld en gepubliceerd. Daarna is er nog een inloopavond geweest om zaken met elkaar te bespreken. Je kunt nooit iedereen tevreden stellen, maar gezien de reacties op de indelingen (voor of tijdens de inloopavond) denken wij dat we ook weer een mooi nieuw seizoen met elkaar gaan beleven. Voor de nieuwe leden, van harte welkom. En voor de jongens en meiden die om wat voor reden ook stoppen of elders gaan voetballen. We hopen dat jullie een mooie tijd hebben gehad bij onze vereniging en wensen jullie veel succes en plezier met de nieuwe uitdagingen.

Veranderingen voorlopige indelingen

De voorlopige indelingen kunnen nog steeds worden aangepast, pas voor de start van de nieuwe competitie worden ze definitief vastgesteld.

Een grote aanpassing is echter wel het vervallen van een JO14 competitie. Ondanks de wens van de KNVB is het niet gelukt de (in Noord-Nederland vooral grotere) clubs er van te overtuigen dat deze competitie gewoon een goede zaak is voor de ontwikkeling van het jeugdvoetbal.
Wij hebben besloten de eerder gevormde JO14 teams nu niet meer te gaan muteren, maar ze als JO15 team op een competitief niveau in te schrijven. JO14-1 wordt nu JO15-3 (1e klasse gelijk JO15-2). JO14-2 wordt nu JO15-5 (2e klasse gelijk JO15-4 (eerst vermeld als JO 15-3)). Voor de voormalige JO15-4 en JO15-5 betekent dit dat ze qua nummering zijn doorgeschoven naar JO 15-6 en 15-7. Ze blijven echter in dezelfde klasse ingeschreven. Door mutaties in teams is besloten de gepubliceerde JO13-4 niet in te schrijven, maar wel een JO12-2.

Meer veranderingen

Na jaren van grote inzet als coördinator bij de jeugd heeft Harold Schuringa al vroegtijdig aangegeven toe te zijn aan wat anders. Harold bedankt voor je grote inbreng!
Ook Stef Dijkstra gaat de TC jeugdvoetbal verlaten, Stef’s passie is het trainingsveld, daar blijven we Stef tegenkomen. Thanks for all!

Het vertrek van Harold en Stef uit de TC jeugdvoetbal betekent wel dat een aantal lichtingen nu zonder coördinator zitten. Wij zoeken binnen onze vereniging naar vervanging. Bij interesse kun je je via e-mail melden bij onze jeugdvoorzitter of schiet ons in het voorbijgaan even aan.

De trainersstaf voor de jeugd is bijna rond. Binnenkort volgt hierover meer informatie. Dit geldt ook voor het nieuwe trainingsschema. Voor de zomervakantie weten we dan wanneer we weer gaan beginnen en met welke trainer. Voor alle jeugdteams staan de bekerwedstrijden weer gepland vanaf zaterdag 1 september a.s.

Voor nu wensen we iedereen nog een gezellige familiedag en vooral een hele fijne vakantie!

Namens de TC jeugdvoetbal Heerenveense Boys 2017-2018
Stefanie, Harold, Stef, Hein, René, Harry, (Kees), Arnold, Marten, Ronald en Tom

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren