01 oktober 2018

Eerste kwartaalbericht jeugdvoetbal seizoen 2018-2019 Heerenveense Boys

We zijn weer begonnen

Na de hectische periode van voorbereiding en bekerwedstrijden (al in de vakantie), zijn we de competitie 2018-2019 weer begonnen. We hebben 42 jeugdteams in de competitie en natuurlijk gaan ook onze jongste leden van de JO7 (onderlinge competitie) weer van start. Met zoveel jeugd behoort voetbalvereniging Heerenveense Boys tot de 6 grootste voetbalverenigingen van Friesland.

Werk aan de winkel

Dan betekent evenwel ook ontzettend veel vrijwilligersuurtjes in de voorbereiding ten aanzien van bijvoorbeeld kleding, materialen, kantine, communicatie en media, organisatie, training en leiding.
Niet alles loopt dan vlekkeloos, het meeste gelukkig wel. We mogen ontzettend veel waardering hebben voor alle zichtbare en onzichtbare vrijwilligers. Spreek de waardering eens uit en heb begrip als zaken niet lopen als verwacht. We zijn en blijven tenslotte een amateurvereniging! Maar met elkaar is het leuk en goed om de jeugd weer op de sportvelden te zien.

Dat sport en het verenigingsleven erg belangrijk is voor onze samenleving wordt onderschreven door onze ‘sportgemeente van het jaar’ Heerenveen. Een erg belangrijke partner voor onze vereniging. De timing van oplevering van velden en toegangswegen tot sportpark ‘de Akkers’ is wat ongelukkig, maar we blijven goed met elkaar in gesprek over de optimalisatie van ons sportpark. De natte winter en droge zomer toont eens te meer de noodzaak van een tweede kunstgrasveld voor onze vereniging aan.

Nieuwe regels

Met het nieuwe seizoen gelden ook nieuwe regels. De jeugd onder 12 en jeugd onder 10 is nu een feit. Nieuwe spelvormen, zes tegen zes met in dribbelen (prima regel!), High Fives, spelleiders, zijn voor de jongste jeugd mooie ontwikkelingen voor een sportieve en ontspannen start van de voetbalcarrière.

Inmiddels geldt het digitale wedstrijd formulier (DWF) nu ook voor alle jeugdteams en zo kunt u als spelers en ouders op de hoogte blijven van de actualiteiten rond de wedstrijden van het team.

Nieuwe regels zijn er ook op ons sportpark: We zijn rookvrij!

De gedragsregels op en rond ons sportpark zijn door het bestuur geformaliseerd. Binnenkort zal dit ook zichtbaar worden.

Oproep

De grootte van jeugdafdeling binnen onze vereniging vergt de nodige aansturing. Door het aangekondigde afscheid van enkele coördinatoren en bestuurders hebben we nu toch dringend vrijwilligers nodig die de boel organisatorisch op de rails willen houden. Aanpassen en verbeteren mag ook! Dit is geen loze kreet, maar echt noodzaak om de faciliteiten op en rond het voetbal voor onze jeugd in stand te houden. Blijf niet langs de lijn staan, maar meld u!

KNVB bekerresultaten

Of het een resultaat is van de trainingen en indelingen is de vraag, maar het is wel een feit dat van de jeugdteams waarvoor de KNVB een bekercompetitie organiseert (exclusief O8, O9 en O10) 9 teams door zijn in de beker! Dat waren er vorig seizoen slechts 3. We wensen JO17-1, JO17-5, JO15-4, MO15-1, MO13-2, MO11-1, JO13-3, JO12-2 en JO11-2 veel succes in de knock-out fase!

Teamfoto’s 2018-2019

De afgelopen twee zaterdagen, 21 en 28 september, was onze clubfotograaf Wiep Wierda op ons sportpark aanwezig om zoveel mogelijk teamfoto’s te maken. De reeds gepubliceerde foto’s vindt u onder Media.
Uiteraard zijn zelfgemaakte teamfoto’s ook welkom. Mail jullie originele (niet bewerkte) foto naar onze websitecommissie.

Succes in de competitie en véél voetbalplezier!

Namens Technische Commissie jeugdvoetbal,
Tom Boersma
Voorzitter jeugdvoetbal v.v. Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren