05 december 2018

Tweede kwartaalbericht jeugdvoetbal seizoen 2018-2019 Heerenveense Boys

Inleiding

De najaarscompetitie nadert het einde en voor de jongste jeugd staat de zaalcompetitie voor de deur. Tot dusverre hebben we het erg getroffen met de weersomstandigheden. Mooie voetbalweekenden en ook mede door het droge weer nog een redelijk bespeelbaar B-veld.

In alle geledingen van de jeugd is het nodige gebeurd met het komen en gaan van spelers en trainers, maar een feit is wel dat er wekelijks 40 jeugdteams en de onderlinge competitie van v.v. Heerenveense Boys actief waren op sportpark ‘de Akkers’ of elders in Noord-Nederland.

Er zijn weer heel wat vrijwilliger- en ouderuurtjes ingezet om onze kinderen het plezier in het voetballen te laten beleven. Bedankt daarvoor!

Stand van zaken

Juniorenteams

JO19-1 doet het onder leiding van Hilco de Vries gewoon goed in de Hoofdklasse. Naar beneden kijken is er niet meer bij en wie weet ligt er aan het einde van het seizoen nog een verrassing aan de streep.
JO19-2 is een hecht team met wat leiders- en trainersperikelen bij de start. Nu doorgaan en blijf gewoon leuk voetballen.
Helaas was JO19-3 bij aanvang van de competitie toch te smal om volwaardig de competitie in de gaan. Het is ontzettend spijtig (maar ook begrijpelijk) dat een aantal leden met een Heerenveense Boys hart zijn gestopt of hierdoor toch elders zijn gaan voetballen. Er is gezocht naar lastige oplossingen (gemakkelijke oplossingen waren er niet), maar stoppen of overstappen uit onvrede is toch iets wat niemand wil. Hier moeten wij  van leren.

JO17-1 ligt onder leiding van Michael de Vries op kampioenkoers in de Hoofdklasse. Het is een grote wens van de vereniging om ook JO17 op divisieniveau uit te laten komen. Het kan met de huidige spelers ook, maar het waarmaken blijft de grote uitdaging. Houd de juiste koers en succes!
JO17-2 zal na de winter in de degradatiepoule van de 1e klasse gaan spelen, maar er is voldoende kwaliteit om ook volgend seizoen op dit niveau te acteren.
Voor JO17-3, JO17-4 en JO17-5 geldt dat ze na de winterstop in een andere competitie gaan spelen. JO17-3 en JO17-4 met meer gelijkwaardige tegenstanders en kans op succes. JO17-5 heeft het tot dusverre weer gewoon (!) goed gedaan.

Met JO15-1 heeft Bjorn een goed team in een sterke competitie. De middenmoot is op dit moment een terechte klassering.
JO15-2 en JO15-3 zullen na de winterstop ook in een degradatiepoule van de 1e klasse gaan spelen. Maar ook daar is genoeg kwaliteit en inzet voor handhaving. In de lichting JO15 is Heerenveense Boys de grootste vereniging van Friesland. 1e klasse teams in deze lichting horen daar bij.
JO15-4 heeft nog kans op het kampioenschap, klasse!
JO 15-5 (alleen maar 1e jaars Boys) en JO15-6 draaien en pittige seizoenshelft, maar leren veel.
JO15-7 smacht naar aan andere competitie-indeling waar ook vaker dan één keer een goed resultaat gehaald kan worden. Tenslotte blijft voetballen ook een spel waar je wilt winnen. Hou vol mannen!

Meidenteams

Bij de meiden groeit het ledenaantal en het niveau nog steeds. Met 7 jeugdteams is het al bijna 20% van het ledenbestand bij de jeugd.

MO13-1 gaat nog voor het kampioenschap.
MO11-1 heeft het net niet gered.
MO15-2 en MO13-2 zullen na de winterstop in een evenwichtiger competitie gaan spelen.
MO11-2 is als nieuw team ingestroomd bij o.a. MO11-1. Ook dat zal na de winterstop gelijkwaardiger zijn.

Pupillenteams

Ook tussen de jongens spelen nog een aantal goede meiden. Prima voor hun ontwikkeling en de ontwikkeling van onze vereniging. Deze meiden zijn bij de KNVB ook niet onopgemerkt gebleven.

JO13-1 heeft het zwaar in de 3e divisie. Rinze Postma en de mensen daar om heen doen er alles aan om deze jongens en meiden ‘boven de streep’ te houden. Het is een uitdaging en dat wisten we vooraf. Maar toch, er zit genoeg potentie in de groep! En zeker met het oog op de jongere jeugd past het divisieniveau van JO13-1 bij onze vereniging.
JO13-2 speelt goed mee in de competitie.
JO13-3 verliezen, spelen gelijk en winnen. Mooi!

JO12-1 kan nog kampioen worden!
JO12-2 speelt een leuke competitie met uitschieters naar boven en beneden.

JO11-1 is kampioen en daar is niets meer aan te doen, klasse mannen!
JO11-2 doet het goed.
JO11-3 heeft na een lastige start nu de smaak weer te pakken.
JO11-4 tenslotte speelt na de winter ook in een gelijkwaardige competitie en ze houden het plezier er in!

Van de teams JO10, JO9 en JO8 worden geen standen bij gehouden. Maar het is wel duidelijk dat een aantal teams geen wedstrijd hebben verloren en dus wel kampioen zijn. Dit mag worden gevierd op de familiedag. Ook zijn er vanuit deze lichtingen weer diverse talenten actief bij de voetbalscholen van sc Heerenveen en Cambuur. We zijn blij dat prestatie en plezier hand in hand gaan.

Na de winterstop wordt er vanuit de JO7 (Onderlinge Competitie) een JO8-4 team ingeschreven in de reguliere competitie. De ouders zijn inmiddels geïnformeerd.

KNVB beker

Na de poulewedstrijden KNVB beker voorafgaand aan de competitie zijn inmiddels de eerste rondewedstrijden gespeeld. JO17-1, JO15-4, JO11-2 en JO9-1 hebben deze gewonnen, waardoor ze nog steeds in de beker spelen.

Sinterklaasfeest

De activiteitencommissie heeft 4 december ook weer een mooi Sinterklaasfeest voor de jongste jeugd voorbereid.
De jongens en meiden van JO7, JO8 en JO9 trainen dan niet (kom wel in de voetbalkleding naar het Sinterklaasfeest).
JO10 en JO11 trainen dinsdag 4 december wel volgens reguliere trainingschema.

Trainingen

Donderdag 13 december is de laatste trainingsdag in 2018 voor de jongste jeugd. De oudere jeugd kan nog trainen tot en met donderdag 20 december.
31 januari 2019 start het CIOS weer met de donderdagtrainingen voor de jongste jeugd. De start van de trainingen 2019 voor de overige teams wordt gecommuniceerd via de trainers.

Wel zullen we het winterschema gaan hanteren. Dat betekent dat we alleen het kunstgrasveld kunnen gebruiken voor de trainingen. Niet alle teams kunnen dan twee keer per de week trainen en soms wordt de trainingstijd en/of trainingsruimte ingekort.

Zaalvoetbal

Met diverse teams doen we dit seizoen weer mee met de door de KNVB georganiseerde zaalcompetities. Helaas zijn de indelingen en schema’s nog niet bekend, maar in grote lijnen gaan de volgende teams in de zaal voetballen:

  • Kerstzaalvoetbaltoernooi (kerstvakantie): JO19-1, MO19, JO17-1 en JO17-2, JO15-1, JO15-2 en JO15-3, MO15, JO13-1 en MO13.
  • Jeugdzaalvoetbaltoernooi (reeks t/m februari): JO13-2 en JO13-3, MO13, JO11, MO11, JO12-1 t/m JO 8-4.

Nadere informatie volgt via de leiders. Zodra de indelingen en schema’s door de KNVB bekend worden gemaakt, worden deze toegevoegd aan de betreffende teampagina’s.

Hoofd jeugdopleiding

Sinds twee seizoenen werken we bij Heerenveense Boys weer met een hoofd jeugdopleiding. Een erg belangrijke functie om onze jeugd en jeugdtrainers structuur en inhoud te geven voor een kwalitatief goede “jeugdopleiding”.
In het stukje over de teams zijn niet alle jeugdtrainers bij name genoemd (alleen de trainers van de standaard teams), maar allemaal hebben ze te maken met onze hoofd jeugdopleiding. Met alle trainers, zowel extern, ouders of leden vanuit de club zijn we ontzettend blij hoe het nu marcheert. Alle teams trainen twee keer per week en de kwaliteit van de trainingen past bij het team. Individueel kunnen en mogen de meningen hierover afwijken (a.u.b. wel op een respectvolle wijze in de persoonlijke benadering), maar de trainingsopbouw past wel in het huidige beleid van onze vereniging.
Een hoofd jeugdopleiding heeft kwaliteit nodig en moet ambitieus zijn. Dit geldt zeker ook voor Ronald de Boer! Ronald heeft te kennen gegeven dat zijn ambitie verder reikt dan Heerenveense Boys (dat wisten we ook). Het is bijzonder jammer dat de wegen na dit seizoen gaan scheiden en we wensen Ronald heel veel succes met zijn trainerscarrière. Waar in de wereld die ook mag zijn!

Let wel, we gaan dit mooie en succesvolle seizoen natuurlijk eerst goed met elkaar vervolg geven om een goede basis te leggen voor de toekomst van Heerenveense Boys.

Voorzitter jeugdvoetbal

Na 15 jaar bij mijn club in diverse vrijwilligersfuncties actief te zijn geweest, waarbij de afgelopen drie jaar als jeugdvoorzitter, is dit voor mij ook het laatste seizoen als jeugdvoorzitter. Deze afspraak is drie jaar geleden gemaakt en ik stel mij niet herkiesbaar als bestuurslid.

We zijn dus op zoek naar een nieuwe jeugdvoorzitter/-ster, of jeugdstructuur, waarbij de ambitie centraal blijft staan dat bij onze vereniging ieder lid gelijk is en prestatie en plezier in onze mooie voetbalsport hand in hand moeten gaan. Voor meer informatie over deze functie verwijzen we naar de vacature voorzitter jeugdvoetbal.

Ook hier geldt dat we dit mooie en succesvolle seizoen natuurlijk eerst goed met elkaar vervolg geven om een goede basis te leggen voor de toekomst van Heerenveense Boys. Voor alle leiders/-sters en trainers/-sters  dan ook de uitnodiging voor de leidersvergadering op woensdag 19 december om 19:00 uur in onze kantine.

Namens Technische Commissie jeugdvoetbal,
Tom Boersma
Voorzitter jeugdvoetbal v.v. Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren