29 maart 2019

Derde kwartaalbericht jeugdvoetbal seizoen 2018-2019 Heerenveense Boys

Algemeen

We zijn in de lente en de komende maanden worden de competities weer beslist. De voorjaarscompetities zijn in volle gang en trainingen en wedstrijden zijn weer regelmaat.

Ondertussen is ook voorzichtig begonnen met de inrichting van het nieuwe seizoen. Bestuurlijk, qua inrichting van de jeugdorganisatie, en met de inventarisatie van teams.

Ten aanzien van de accommodatie blijft een tweede kunstgrasveld agendapunt. Weer hebben we kunnen zien dat we met de omvang van v.v. Heerenveense Boys te kwetsbaar zijn in de wintermaanden om allemaal te blijven voetballen. En daarom zijn we toch lid van deze mooie voetbalvereniging.
En omdat we een bloeiende club zijn, maar ook groot op een (te) kleine accommodatie, nogmaals de oproep aan alle spelers en trainers. Laat de velden en kleedkamers opgeruimd achter. Na het eigen team hebben andere teams weer de beschikking over trainingsvelden en kleedkamers. Het is een kleine moeite de doelen weer op te ruimen waar ze horen en onze mooie kleedkamers weer netjes achter te laten. Samen zijn we verantwoordelijk voor een goede uitstraling van onze vereniging!

Stand van zaken jeugdvoetbal

Junioren

JO19-1 blijft op koers voor een toppositie in de middenmoot, een periode behoort nog tot de mogelijkheden.
JO19-2 neemt revanche voor de eerste seizoenshelft. Nu fiere koploper in nieuwe poule.

JO17-1 stevent af op het kampioenschap en daarmee de doelstelling volgend jaar divisie te spelen. Het toetje is het bekeravontuur. Met aanstaande zaterdag, 30 maart, een grote uitdaging. Succes!
JO17-2 blijft het moeilijk houden, ook in de degradatiepoule zijn de punten nog schaars. En toch zit het er in Boys!
JO17-3 is een klasse lager weer ‘on fire’, ongeslagen op weg naar een terugkeer in de 2e klasse.
JO17-4 en JO17-5 spelen in het voorjaar tegen veel standaard-teams in de 3e klasse. Pittig en leerzaam.

JO15-1 is de topper van de middenmoot in de 3e divisie. Bovendien is deelname aan de Jeugdcup ook een mooi podium. Prima voor de ontwikkeling.
JO15-2 en JO15-3 doen het uitstekend in de degradatiepoules van de 1e klasse. Handhaving is eigenlijk al zeker.
JO15-4 heeft het na het kampioenschap in het najaar nu zwaarder na de herindeling 2e klasse, maar weer worden goede resultaten gehaald.
JO15-5 doet het weer prima op 3e klasseniveau.
Voor JO15-6 en JO15-7 is het ook na de winterstop samen blijven knokken voor de punten!

Meidenteams

MO19-1 en MO15-1 zijn prima uit de startblokken gegaan na de winter, het aantal gespeelde wedstrijden geeft nog een vertekend beeld.
MO15-2 doet prima mee in haar competitie.
MO13-1 maakt verre reizen en haalt punten op.
MO13-2 zit in een zware poule, maar de meiden gaan er voor!
MO11-1 gaat voor de 1e plaats!
MO11-2 doet het ook gewoon goed in de 1e klasse.

Pupillen

JO13-1 strijdt voor lijfsbehoud in de 3e divisie. Blijf geloven in jullie talenten en werk hard, dan gaat dat goed komen!
JO13-2 is topper in de 2e klasse en JO13-3 pakt ook de punten in de 3e klasse.

JO12-1 speelt na het najaarskampioenschap een niveau hoger, leerzaam en er worden ook weer resultaten behaald.
JO12-2 strijdt mee om de bovenste plekken in de voorjaarscompetitie.

JO11-1 is mede koploper in de sterkste hoofdklasse.
JO11-2 en JO11-3 zijn koploper in de 2e en 3e  klasse.
JO11-4 heeft punten gehaald en gaat nog meer punten pakken in de 4e klasse.

Van de jongere jeugd JO10, JO9 en JO8 worden vanuit de KNVB geen standen bij gehouden. Aan de leiders het verzoek, doe dit zelf wel met het bijhouden van de uitslagen. Op de familiedag op 22 juni 2019 hopen we veel teams de kampioenssjaal om te kunnen hangen. Maar bovenal, geniet van het mooie spelletje!

Tenslotte is JO8-4 na de winterstop de competitie in gegaan en hebben we weer jonge leden bij de onderlinge competitie mogen begroeten. Kom daar eens kijken. Voetbal zoals voetbal hoort te zijn, enthousiasme en plezier!

KNVB beker

Zaterdag spelen JO17-1 en JO9-1 voor een plek bij de laatste vier in de noordelijke districtsbeker. Dit is een geweldige prestatie van deze teams!
Beide teams spelen deze wedstrijd thuis:

  • 10:30 uur: Heerenveense Boys JO9-1 – Zeerobben JO9-1
  • 12:00 uur: Heerenveense Boys JO17-1 – Drachtster Boys JO17-1

Dus kom naar sportpark ‘de Akkers’ om onze Boys aan te moedigen!

Sponsorloop en activiteit tijdens meivakantie

In de meivakantie wordt er door de jongste jeugd niet getraind. Wel is er 1 mei een sponsorloop in samenwerking met sc Heerenveen. Hierover is al veel informatie gedeeld. Steun onze club en doe mee! Voor deze jeugd (tot en met O13) willen we 1 mei 2019 ook nog een voetbaldag organiseren met een verrassing aansluitend op de sponsorloop!

Sponsorloop Heerenveense Boys i.c.m. sc Heerenveen

Toernooikalender

Regelmatig ontvangen we uitnodigingen voor toernooien in binnen- en buitenlans. Deze worden opgenomen in onze toernooikalender. De toernooikalender wordt regelmatig geactualiseerd. Houd de kalender in de gaten voor leuke externe toernooien. De leiders/leidsters dienen zelf de inschrijving te verzorgen. Een mooie teamafsluiting van dit seizoen naast onze familiedag op 22 juni 2019.

Nieuw jeugdbestuur

Binnen onze vereniging zijn een aantal mensen al hard aan het werk met het komende seizoen.
Een aantal ouders van jeugdleden heeft het initiatief genomen om hier weer wat moois van te maken en dat is natuurlijk ontzettend goed en bewonderenswaardig. Het kost tijd en energie om onze vereniging verder te helpen, maar je krijgt er ook mooie dingen voor terug. Je kinderen het voetbalplezier kunnen laten beleven!

Daarnaast is Folkwin Holtrop gevraagd om de rol als voorzitter jeugdvoetbal op zich te nemen. Folkwin is een ervaren bestuurder in de noordelijke amateurvoetbalwereld en samen met de andere (jeugd-)bestuursleden kan het stokje gerust worden overgedragen.

Voor nu, heel veel voetbalplezier!

Namens Technische Commissie jeugdvoetbal,
Tom Boersma
Voorzitter jeugdvoetbal v.v. Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren