22 mei 2019

Vierde kwartaalbericht jeugdvoetbal seizoen 2018-2019 Heerenveense Boys

Algemeen

Dit mooie voetbalseizoen nadert zijn einde. Naar het zich laat aanzien zes kampioenen over het hele seizoen en de voorjaarsreeks:

En vier kampioenen in de najaarsreeks:

Plus nog enkele teams bij de jongste jeugd waarbij geen standen en uitslagen worden bijgehouden (maar deze teams hebben wel alles gewonnen). Dat betekent dat meer dan 25% van de 550 jeugdleden zich dit seizoen kampioen mogen noemen! Dat wordt dus gezellig druk op het kampioenenbal tijdens onze afsluitende familiedag op 22 juni a.s.!

En dan te bedenken dat Vrouwen 2 nog kampioen wordt! En Senioren 1 met nog één competitiewedstrijd te gaan en op slechts één punt achterstand op de koploper nog strijd om het kampioenschap. Mocht dat onverhoopt niet lukken dan kunnen ze met reeds een periodetitel op zak via de nacompetitie de welverdiende promotie afdwingen.
Daarmee is seizoen 2018-2019 een sportief hoogtepunt voor onze vereniging!

Bij sport hoort ook de andere kant van de medaille. Een aantal teams werden net geen eerste en enkele teams knokken tegen degradatie. Maar ook dat doen we samen. Soms moet je een verlies accepteren als de ander beter is, maar weet dan wel dat je alles hebt gegeven voor jezelf en voor je teamgenoten.

Woord van dank

Na een dergelijk seizoen, wat tevens mijn laatste seizoen als jeugdvoorzitter is, kun je niet anders dan bedankt zeggen tegen heel veel super vrijwilligers bij Heerenveense Boys!
De huidige en voormalige leden van de TC jeugdvoetbal, wedstrijdsecretariaat, scheidsrechters, de mensen van de kantine, ledenadministratie, kledingcommissie, Boysshop, sponsorcommissie, accommodatie, bestuur, websitecommissie, begeleiding van alle teams, trainers, ouders, – alleen met elkaar en met echt respect voor elkaars inzet en capaciteiten, – zorgen we er voor dat onze kinderen met veel plezier bij Heerenveense Boys kunnen voetballen.

BVO

Aan het einde van dit seizoen mogen we ook weer een aantal Heerenveense Boys succes wensen bij de overstap naar een BVO:

 • Jannick Coehoorn en Jisse Kramer maken de grote stap naar Cambuur;
 • Liam van Spengen mag bij sc Heerenveen zijn droom na jagen.

Het zou natuurlijk ontzettend gaaf zijn als zij ooit prof mogen worden net als Doke Schmidt, Rannick Schoop, Arjen van der Heide of Kerstin Casparij. Met Heerenveense Boys roots allemaal actief in het huidige betaalde voetbal.

Indelingen jeugdteams 2019-2020

Met het ook op het nieuwe voetbalseizoen wordt alweer hard gewerkt aan een goede start. Te beginnen met de indelingen. De indeling in de leeftijdscategorieën zet zich voort. Komend seizoen wordt JO14 definitief ingeschreven. Ook zullen we JO16 gaan invoeren. Mocht er geen kwalitatief waardige competitie ontstaan, dan zullen deze JO16 teams tussen JO17 gaan voetballen (maar wel op een gelijkwaardig voetbaltechnisch niveau). We houden hierbij alle rekening met de mogelijkheden welke de KNVB ons biedt.

Bij de trainers en leiders is veel informatie verzameld en de Technische Commissie jeugdvoetbal (jongens en meiden) samen met ons hoofd jeugdopleidingen zullen de indelingen gaan verzorgen. Natuurlijk houden we ook weer rekening met niveau indelingen van de afzonderlijke teams bij de KNVB.

Belangrijke data

 • Donderdag 30 mei a.s. is het Hemelvaartsdag, sportpark ‘de Akkers’ is gesloten;
 • Maandag 3 juni a.s. zullen de voorlopige indelingen op de site bekend worden gemaakt;
 • Dinsdag 11 juni a.s. is er een inloopavond voor vragen of opmerkingen met het volgende tijdschema:
  18:30 tot 19:30 uur: O8 t/m O12;
  19:30 tot 20:30 uur: O13 t/m O15;
  20:30 tot 21:30 uur en O16 t/m O19.
 • Tevens hebben de leiders/leidsters de gelegenheid om op die avond (11 juni) en genoemde tijden de materialen van het team (kleding en ballen(!)) in te leveren;
 • De laatste trainingen voor de jongste jeugd vinden plaats op dinsdagmiddag en donderdagmiddag in de week van 3 t/m 6 juni. Bij teams met eigen trainers zullen de trainers de laatste training aan de groep meedelen;
 • Daarna sluiten we het seizoen af op de familiedag van 22 juni a.s.;
 • Zondag 23 juni t/m zondag 11 augustus is sportpark ‘de Akkers’ gesloten.

Seizoen 2019-2020

Inhoudelijk nieuws over volgend seizoen (startdata, trainingen, trainers etc.) zult u ontvangen vanuit de nieuwe TC jeugdvoetbal van onze vereniging. Voor hen alvast ontzettend veel plezier en succes bij de uitvoering van het beleid om onze club verder te laten groeien!

Namens Technische Commissie jeugdvoetbal,
Tom Boersma
Voorzitter jeugdvoetbal v.v. Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren