Woensdag 23 mei 2018 was het dan zover. Na acht wedstrijden gespeeld te hebben, waarvan zeven gewonnen en slechts één verloren, konden we twee wedstrijden voor het einde van het seizoen kampioen worden. Wel moesten we spelen tegen de nummer twee op de ranglijst: s.v. Urk MO13-1. Een pittige tegenstander waar we eerder in het seizoen al een keer van verloren en gewonnen hadden. Wij hadden aan een gelijkspel genoeg en Urk moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap.

Voor deze wedstrijd kregen we als voorbereiding een pastabuffet aangeboden van La Fontaine. Daar hebben we dan ook verzameld en hebben we heerlijk gegeten. Niet teveel natuurlijk, want er moest nog gevoetbald worden.

Om 19:15 uur begon de wedstrijd. De meeste meiden vonden het toch wel spannend, want er was ook veel publiek op deze topwedstrijd afgekomen. We begonnen goed aan de wedstrijd en halverwege de eerste helft kwamen we ook op een 1-0 voorsprong. Een schitterende pass van de rechterkant van Danica werd prachtig afgemaakt door Alisa. Dolle vreugde bij alle spelers natuurlijk. Weer even later een schitterende solo-actie van Jip, maar helaas had ze net niet genoeg kracht over om het de keeper moeilijk te maken. Urk was tot nu toe niet heel gevaarlijk geweest, maar ze kwamen langzamerhand wel iets beter in de wedstrijd. Zo’n vijf minuten voor het einde van de eerste helft weer een mooie pass van Danica op Alisa, maar helaas werd er goed verdedigd, zodat Alisa niet de mogelijkheid kreeg om af te ronden. Einde eerste helft. Wij waren hierin iets beter.

In de rust werd tegen de meiden gezegd dat we zo door moesten gaan. Keihard werken met elkaar en dan maar zien waar het eindigt. Helaas was onze aanvoerder Medou halverwege de eerste helft uitgevallen met een blessure en daardoor misten we wel wat stootkracht op ons middenveld. Dit merkten we ook wel de tweede helft, want Urk werd sterker en sterker. Ze waren de tweede helft beter dan wij. Niet dat ze nu zoveel kansen kregen, maar met name spelhervattingen als corners en vrije trappen waren erg gevaarlijk en als er dan eentje ingaat wordt het natuurlijk extra spannend. Zo’n tien minuten voor tijd kwamen wij ook weer eens voor de goal en maakte Chanel de 2-0. Goeie goal, alleen helaas buitenspel. Het einde kwam steeds dichterbij en Urk moest natuurlijk nog twee maken. Gelukkig scoorden ze niet en zo werd de Heerenveense Boys MO13-1 na het kampioenschap in de zaal ook de terechte kampioen op het veld!

Heerenveense Boys MO13-1 kampioen 2017-2018

Heerenveense Boys MO13-1 kampioen 2017-2018

De meiden kregen na afloop allemaal een kampioenshirt en een kampioensjaal. Een aantal meiden zijn in de sloot gesprongen van blijdschap, zijn gaan dansen op de tafel van het terras en de meiden hebben nog chips en drinken gehad. Een zeer geslaagde avond en we zullen nooit weten of het ook echt geholpen heeft, maar de goede voorbereiding van het pastabuffet bij La Fontaine zal zeker niet negatief zijn geweest. Bedankt Edwin!

Trotse trainers,
Oane en Cees

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren