06 maart 2020

De herfst en winter komen er aan!
De weerelementen bepalen vaak menig discussie in de aanloop naar trainingen en wedstrijden. Moet er afgelast worden, ja of nee? Een dergelijke beslissing roept vaak allerlei emoties op en iedereen heeft er wel een mening over. Welke beslissing er ook genomen wordt, er is altijd wel iemand langs de zijlijn die het oneens met de genomen beslissing. De beslissing bij het keuren van onze velden wordt gemaakt door een zeer vakkundige consul die kennis van zaken heeft.

Iedereen – spelers en tegenstanders – willen het liefst al een dag van tevoren weten of er afgelast wordt. Maar alle weersverwachtinghulpmiddelen ten spijt, de kans dat er achteraf dan toch gevoetbald had kunnen worden, wordt dan weer veel groter. Bij afgelasting een dag van tevoren gaat het dan al snel over tamelijk extreme weersituaties, waarbij de KNVB dan meestal al voor de hele regio tot afgelasting overgaat. Zo niet, dan zal in een enkel geval nog wel de avond ervoor beslist kunnen worden, maar meestal pas op de wedstrijddag zelf. En soms ook nog eens in twee delen: voor de ochtendwedstrijden en later voor de middagwedstrijden.

Primair doel van Heerenveense Boys is: iedereen een onnodige gang naar het voetbalveld te besparen. Daarbij is het uitgangspunt de geschatte vertrektijd van het bezoekende team. Dat zal doorgaans nog eerder zijn dan de tijd dat onze leden op de fiets van huis vertrekken. Het grootste probleem: de hele vroege wedstrijden op zaterdagochtend, als er niet op vrijdagavond geannuleerd kan worden. Vooral lastig voor teams die al vóór 8 uur dienen te vertrekken. Natuurlijk is er alle begrip dat men het liefst op vrijdagavond, of meer dan 24 uur van tevoren, al zekerheid wil, om eventueel andere dingen voor het weekend te kunnen organiseren. Maar die zekerheid kan niet gegeven worden. Dat brengt soms teleurstelling met zich mee, maar dat is inherent aan het beoefenen van een buitensport.

Afgelastingen

Indien er wedstrijden afgelast worden, komt er bovenaan deze website een rood uitroepteken te staan. Door daarop te klikken kun je zien welke thuis- en uitwedstrijden afgelast zijn.
Let op: Zorg dat je de website tijdig ververst!

Tips

Tips om teleurstelling te voorkomen:

  • Volg onze website en Social Media kanalen;
  • Kijk op voetbal.nl;
  • Bij uitwedstrijden controleer voor vertrek de website van de tegenstander of bij twijfel tracht deze telefonisch te bereiken.

Voor nu wensen wij een ieder weer succes en voetbal plezier met de aankomende wedstrijden!

Namens het jeugdbestuur,

Folkwin Holtrop
Jeugdvoorzitter Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren