17 april 2020

Beste leden, ouders, verzorgers en sympathisanten van Heerenveense Boys,

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep, zo ook in Nederland. We moeten binnenblijven, anderhalve meter afstand houden, vaak handen wassen, niet bij elkaar op bezoek gaan en de belangrijkste bijzaak in het leven voetbal mag niet beoefend worden. Al meer dan een maand wordt er niet meer getraind en mogen er geen wedstrijden meer worden gespeeld.

Competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft eind maart besloten dat alle competities nietig worden verklaard. Dit houdt in dat er dit seizoen geen kampioenen zijn, niemand degradeert en dat het we het komende seizoen opnieuw beginnen met dezelfde teams in dezelfde competitie. Ik denk dat dit de beste oplossing is, hoe jammer dit ook is. Het kabinet heeft besloten dat de maatregelen die nu gelden tot en met 28 april a.s. blijven gelden en dat daarna wordt gekeken of sommige dingen wel weer mogen. Tot 1 juni 2020 mogen er geen grote evenementen georganiseerd worden. We zullen moeten afwachten wat het kabinet en daarna de KNVB gaat beslissen. Vervolgens zullen we als bestuur kijken wat er wel en niet kan, hierbij ook rekening houden met het gevoel wat leeft onder onze leden. Tot nu toe is bij ons niet bekend of er iemand van onze leden besmet is met coronavirus. Hopelijk blijft dat zo.

Activiteiten tijdens crisis

We zullen u op de hoogte houden wanneer er eventueel weer gevoetbald mag worden en hoe dat er uit gaat zien. Ondertussen zit onze vereniging niet helemaal stil; de bouwcommissie is bezig met nieuw meubilair voor op het terras, ook worden alle kleedkamers op ons complex onderworpen aan een grote schoonmaakbeurt. Voorzitter van onze kantinecommissie Piet van Huizen heeft gekeken naar houdbaarheidsdata van de verschillende producten in onze kantine. De meeste producten zijn houdbaar tot augustus. De producten die niet zo lang houdbaar zijn, hebben we beschikbaar gesteld aan de voedselbank en de vaten bier neemt Grolsch weer terug.

Jeugdvoetbal

Onze afdeling jeugdvoetbal is druk bezig met het nieuwe seizoen, indelingen worden gemaakt, trainers worden gezocht en daarna zullen er ook leiders weer gezocht moeten worden. De indelingen zijn eigenlijk gebaseerd op het huidige seizoen. Natuurlijk rekening houdend met de doorstroming op basis van leeftijd. Ook de seniorenafdeling is bezig met het nieuwe seizoen, de A- en B-selectie blijft voor 90% hetzelfde en zal worden aangevuld met A-junioren, die volgend seizoen senior zijn. Waarschijnlijk komt er ook een 8e seniorenteam bij.

Tweede kunstgrasveld

De afgelopen jaren zijn we als bestuur in gesprek geweest over de aanleg van een tweede kunstgrasveld. De noodzaak hiervan was bij de gemeente bekend en werd ook toegegeven, alleen heeft de gemeenteraad in hun beleidsplan staan dat 1/3 deel van het geïnvesteerde bedrag zelf door de club betaald moet worden. Dit houdt in dat wij € 150.000 zelf moeten betalen.
Na meerdere besprekingen ligt er n een definitief voorstel waarbij Heerenveense Boys, in de vorm van een lening, een eigen bijdrage levert van € 119.000. De algemene ledenvergadering van onze vereniging is hier inmiddels mee akkoord gegaan. Hierna is het proces van de aanleg gestart en op dit moment is het ontwerp klaar en kan de aanbesteding de deur uit. Het is bedoeling dat begin juli begonnen wordt met de aanleg van het tweede kunstgrasveld op ons huidige hoofdveld. De omheining, bestrating ballenvangers etc. alles wordt vernieuwd en we krijgen LED-verlichting rond het veld. Het is de bedoeling dat het veld voor aanvang van de komende competitie klaar is en dat we dan de beschikking hebben over één van de mooiste complexen van het noorden. Tevens kan ieder team het hele seizoen twee keer trainen per week en is er voor iedereen genoeg ruimte.

Financiën

Door verschillende meevallers leken we financieel gezien op een goed jaar af te stevenen. Echter door de gemiste kantine-omzet moeten we nu ook deze verwachting naar beneden bijstellen. Gelukkig kunnen we gebruik maken van verschillende compensatieregelingen. Dit maakt een deel van deze tegenvaller goed. Al met al is de prognose dat we dit seizoen, financieel gezien, goed door kunnen komen.

Vernieuwen keuken

Het lag in de planning om dit jaar de keuken in de kantine te renoveren en zoals het nu lijkt kan dit ook gewoon doorgaan. Hier is namelijk een bedrag voor bij elkaar gespaard door het parkeerteam. Ons parkeerteam komt bij alle evenementen in Thialf in actie en zorgt ervoor dat iedereen zijn/haar auto netjes kan parkeren.
Op dit moment wordt er gekeken hoe de keuken eruit moet komen te zien en wat dit gaat kosten. We hopen dat de offertes niet al te hoog uitvallen, anders moeten de plannen alsnog doorgeschoven worden naar volgend jaar.

Als laatste hopen wij als bestuur dat iedereen gezond blijft en dat we elkaar weer snel op ons sportpark zien!

Groet, Gatze-Rommert van der Meer
Voorzitter Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren