28 juli 2020

In de zomer van 2017 probeerde Ajax de toen 15-jarige Arjen van der Heide bij sc Heerenveen weg te plukken. De aanvaller uit Heerenveen bedankte vriendelijk en heeft nog altijd hetzelfde doel voor ogen: slagen in het eerste elftal van sc Heerenveen.

“Zo’n drie jaar geleden kon ik inderdaad naar Ajax, maar koos ik ervoor om bij Heerenveen te blijven. Waarom? Omdat ik hier natuurlijk voor een paar miljoen euro via de voordeur wil vertrekken”, glimlacht Van der Heide bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. “Misschien naar een club als Ajax, wie weet. Maar ik heb het altijd hier willen maken, sinds ik een klein kind was. Vandaar.”

Arjen van der Heide (Pro Shots)
Foto: Pro Shots

Van der Heide kwam op 19 november 2001 in Heerenveen op de wereld en woonde sindsdien nooit ergens anders. “Ik woon al m’n hele leven in De Greiden op De Zwette. In oktober gaan we met de familie wel verhuizen, maar blijven we wel in Heerenveen. Ik ben hier ook naar school geweest en heb dit jaar mijn HAVO-diploma afgerond. Vanaf nu ga ik me volledig focussen op voetbal.”

De jeugdinternational begon zijn loopbaan overigens bij de Heerenveense Boys. “Daar ben ik begonnen en in de D’s ging ik naar Heerenveen. Daarvoor ging ik wel al naar de voetbalschool maar speelde ik bij de Boys. Ik kom daar nog steeds wel eens, om bij mijn broertjes te kijken die daar spelen. En in vakanties voetbal ik er nog wel eens, al mag dat niet altijd”, lacht Van der Heide tot besluit.

Bron: Feanonline

Arjen van der Heide (HvB)

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren