Beste leden,

Tijdens het huidige seizoen en aan het einde van vorig seizoen is er door het coronavirus (COVID-19) helaas weinig gevoetbald. In maart 2020 zijn alle competities stilgelegd door de uitbraak en jammer genoeg hebben wij de competities ook niet kunnen afmaken.

Eind augustus 2020 mochten wij eindelijk weer voetballen. De voorrondes van de KNVB beker konden afgewerkt worden en ook de eerste speeldagen van de competitie konden nog doorgaan vinden. Al werden er hier en daar al wedstrijden afgelast in verband met coronabesmettingen bij diverse verenigingen. Helaas werd begin oktober al het voetbal door de KNVB stilgelegd en tot op heden is het voetbal nog niet hervat en zullen veel competities niet meer hervat worden. Zie voor meer uitleg de routekaart van de KNVB.

KNVB routekaart 2020-2021

Hieruit blijkt dat er nog een scenario bestaat waarin voor een aantal jeugdteams de competities hervat kan worden. Voor alle overige jeugdteams uitkomend in de B-categorie en de seniorenteams wordt er door de KNVB een Regio Cup georganiseerd, tenzij een team een eigen competitie opzet. Hierover volgt later meer informatie naar de leiders toe.

KNVB Regio Cup

Gelukkig mocht de jeugd onder begeleiding van de enthousiaste trainers, leiders en coördinatoren de afgelopen maanden wel gewoon doortrainen en onderling wedstrijden spelen. Op zaterdag werden er de afgelopen periode leuke onderlinge wedstrijden gespeeld bij de jeugd.

Tijdens de persconferentie op 23 februari jl. zijn versoepelingen aangekondigd voor mensen tot en met 26 jaar, waarmee het weer mogelijk is om samen buiten te sporten.
Vanaf vandaag, 3 maart, mogen ook de volwassenen tot 27 jaar met hun eigen team buiten weer onbeperkt trainen en onderling wedstrijden gespeeld mogen worden. Dit betekend binnen onze vereniging dat de volgende seniorenteams weer mogen trainen/voetballen:

Indien Senioren 4, Senioren 5, Senioren 6 en Senioren 45+ willen trainen, dan gelden de richtlijnen van het RIVM, kort gezegd betekend dit momenteel trainen in groepjes van twee.

We verzoeken jullie dringend de overheidsmaatregelen na te leven en tevens ons coronaprotocol aandachtig door te nemen en jullie je hieraan te houden.

Planning

Voor de komende weken kunnen er bij ons Wedstrijdsecretariaat weer wedstrijden/trainingen worden aangevraagd. Wij proberen zoveel mogelijk wedstrijden/trainingen op onze kunstgrasvelden in te plannen en daarnaast nog een aantal wedstrijden op de velden.

Procedure

Hoe kun je een wedstrijd/training aanvragen, dit kun je kunt veldruimte voor wedstrijd en trainingen reserveren door je aanvraag via e-mail in te dienen bij ons Wedstrijdsecretariaat sturen. In je e-mail geef je duidelijk aan op welke datum je gebruik wil maken van de velden en tegen wie er eventueel geoefend gaat worden. Wij verzoeken jullie vriendelijk je aanvraag in te dienen voor de zondag 16:00 uur van de daaropvolgende week. De planning van de wedstrijden en trainingen staan dan de maandag erop voor 16:00 uur op onze website onder programma.

Scheidsrechters

Voor elke geplande wedstrijd tracht ons Wedstrijdsecretariaat een scheidsrechter te vinden. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan geven wij de leider de donderdags voor 18:00 uur door dat er geen scheidsrechter is gevonden. De betreffende teams dienen dan zelf een scheidsrechter te regelen.

Perspectief

De komende weken/maanden moeten we afwachten hoe het virus zicht ontwikkeld en welke maatregelen er genomen worden. Hierbij zijn we afhankelijk van de richtlijnen van de Rijksoverheid, RIVM en KNVB.

Gebruik materialen

Tenslotte wijzen wij alle teams om zich naast de geldende overheidsmaatregelen ook te houden aan de voorschriften vanuit onze vereniging; Dus wanneer er gebruik wordt gemaakt van materialen van de vereniging, zorg ervoor dat dit dan weer netjes wordt achtergelaten op de daarvoor bestemde locaties. Dit scheelt veel vrijwilligers van onze vereniging een hoop werk en ergernis.
Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Met vriendelijke groet,

Wedstrijdsecretariaat Heerenveense Boys
Freddy Kiers, Klaas Braaksma en Evert de Jonge

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

Overige sponsoren