30 oktober 2017

Als bestuur van Heerenveense Boys willen wij onze verantwoordelijkheid nemen om een zo gezond mogelijke vereniging te blijven. Zoals al eerder op deze website gemeld, zijn wij op zoek gegaan naar een vertrouwenscontactpersoon (VCP). De gedachten gaan dan meteen uit naar ernstige zaken als misbruik e.d., maar wij willen dat breder trekken. Dit gaat om omgaan met elkaar, een veilige vereniging zijn.

Te denken aan negatieve omgangsvormen, verbale- en non-verbale agressie, pesten, zaken via Sociale Media, intimidatie, geweld, grensoverschrijdend gedrag en misbruik. Als bestuur willen wij daar de mogelijkheid voor bieden om zaken bespreekbaar te maken en aan te kaarten. Natuurlijk willen we dat als bestuur aan de ene kant niet nodig moeten hebben, maar weten wij ook dat door berichten uit media niet alles bij het bestuur bekend is. Wij zoeken naar een manier om signalen en berichten op het vlak van vertrouwelijkheid goed te benaderen. Daarom een Vertrouwenscontactpersoon.
Iemand die luisteren kan en wil, advies wil geven aan betrokkenen en het bestuur. Iemand die de wegen kent om zaken aanhangig te maken, met zo weinig mogelijk schade en impact voor betrokken partijen. Juist om niet gebruik te maken van het stof en een kleed, maar om open en eerlijk zaken aan te pakken en te benaderen.

Helaas is een dergelijke functie nodig, daarvoor kennen we te veel voorbeelden buiten onze vereniging. Maar de functie is dus breder dan de ernstige zaken en gebeurtenissen. Wij willen het laagdrempelig aanpakken en hebben gekozen voor deze wijze. Eén persoon op de functie die kan inventariseren en kan doorverwijzen.

Gerrit Gunnink is onze vertrouwenscontactpersoon en zal vanaf nu in deze rol benaderd kunnen worden met zaken als eerder genoemd. Gerrit stelt zich hier nader voor. Ook zijn contactgegevens staan daar vermeld. Een link naar de vertrouwenscontactpersoon is tevens te vinden in het ‘Hoofdmenu’ onder ‘Clubinformatie’ en onderaan elke pagina onder ‘Onze Club’.

Gerrit blijft buiten het bestuur en buiten invloeden van de club. Hij mag luisteren en anoniem zaken aanhoren. Wel met de restrictie dat zaken opgelost worden. Dus anonimiteit heeft een grens. Zaken die ernstig zijn of verandering binnen de club nodig hebben, moeten breed bespreekbaar en opgelost worden.

Wij hopen dat Gerrit in zijn rol heel weinig nodig zal zijn, maar willen absoluut de gelegenheid bieden aan leden om zaken aanhangig en bespreekbaar te maken. Dit met het doel om, zoals gezegd, een gezonde vereniging te zijn voor elk lid.

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsoren

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren