20 september 2019

Oproep aan alle leden van de Heerenveense Boys

Elke zaterdag worden er vele wedstrijden gevoetbald op sportpark ‘de Akkers’, zien we vele voetballers en voetballertjes rondlopen en plezier hebben in het voetballen bij Heerenveense Boys. Om dit allemaal te kunnen organiseren moet er veel gebeuren binnen zo’n grote vereniging. Daarvoor zijn er wekelijks zo’n 100 vrijwilligers actief. In de kantine, in de webshop, leiders, trainers, coördinatoren etc. Teveel om allemaal te benoemen.

Om elk voetbalseizoen weer voor elkaar te krijgen, dat er genoeg vrijwilligers staan, is een hele grote klus. Wat we weleens vergeten of waar niet eens bij stilstaan wordt, is dat ook de scheidsrechters vrijwilliger van onze vereniging zijn. En laten we dáár nou juist een groot tekort aan hebben!

Jarenlang was het zo dat onze wedstrijdsecretaris Thijs Drost menig uurtje per week stak in het organiseren van scheidsrechters om alle thuiswedstrijden, soms 25 per zaterdag, van een scheidsrechter te voorzien. Jarenlang ging dit goed. Totdat Thijs in juni vanwege gezondheidsredenen uitviel en daardoor langere tijd zijn taken (o.a. zoeken van scheidsrechters) niet kan oppakken. Een groot probleem ontstond!

Een paar actieve clubscheidsrechters hebben de laatste weken de taak opgepakt. Maar niet op de wijze waarop het jarenlang gewoon was. Aangezien het wekelijks rondbellen voor velen niet een wenselijke taak is. Vandaar dat er  is gekozen voor een “scheidsrechtersapp”.
In deze app staan alle actieve scheidsrechters binnen onze vereniging. In de app staat ook het meest actuele wedstrijdprogramma van elke komende zaterdag. Scheidsrechters kunnen zich op die manier inschrijven voor een wedstrijd. In plaats van bellen doen we dus een beroep op het zich vrijwillig inplannen voor een wedstrijd. Maar waar het ons aan ontbreekt is gewoonweg te weinig scheidsrechters.

Via dit bericht doen we een oproep aan alle leden en sympathisanten van onze vereniging om zich aan te meldden bij de scheidsrechter app. Dit kan via Freddy Kiers, scheidsrechterscoördinator en beheerder van de scheidsrechterapp.

06-23549565

 

Meld je aan! En voorkom dat er wedstrijden gaan uitvallen vanwege het niet kunnen leveren van een scheidsrechter.

Opleiding clubscheidsrechter

In de herfstvakantie start een opleiding voor clubscheidsrechters. Hierover volgt komende week meer informatie.

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren