Wedstrijdsecretariaat

Samenstelling

Ons wedstrijdsecretariaat bestaat uit:

Klaas
Braaksma
Wedstrijdsecretaris
Evert-Ruurd
de Jonge
Wedstrijdsecretaris
Freddy
Kiers
Wedstrijdsecretaris

Scheidsrechterscoördinatoren

Ons wedstrijdsecretariaat wordt ondersteund door scheidsrechterscoördinatoren, die zorgen dat elke wedstrijd wordt geleid door een scheidsrechter of spelleider.

Freddy Kiers
Scheidsrechterscoördinator

Wil je een wedstrijd fluiten? Neem contact op met een scheidsrechterscoördinator.

Aanstellingsprocedure scheidsrechters

Voor slechts een aantal teams van Heerenveense Boys uit de A-categorie worden scheidsrechters aangesteld door de KNVB. Voor de overige teams dient Heerenveense Boys zelf zorg te dragen voor het aanstellen van verenigingsscheidsrechters. Aangezien Heerenveense Boys niet altijd beschikt over verenigingsscheidsrechters voor alle thuiswedstrijden, dient een beroep gedaan te worden op vrijwilligers en op alle teams die op zaterdag thuis spelen. Teneinde dit in goede banen te kunnen leiden, is er onder leiding van Freddy Kiers een scheidsrechterscommissie vastgesteld door het bestuur.

Uitgangspunten

 1. Heerenveense Boys heeft een scheidsrechterscommissie die belast en verantwoordelijk is voor het aanstellen van scheidsrechters;
 2. Minimale leeftijd van een scheidsrechter moet 12 jaar zijn;
 3. De aanstellingsprocedure geldt:
  – voor alle B-categoriewedstrijden en de A-categoriewedstrijden waar geen scheidsrechter vanuit de KNVB is aangesteld, waarbij de scheidsrechterscommissie altijd voorrang moet verlenen aan de A-categoriewedstrijd;
  – voor alle competitie-, beker- en oefenwedstrijden van de overige teams van Heerenveense Boys.
 4. Alle scheidsrechters worden door de commissie aangesteld en ingedeeld. Nieuwe scheidsrechters kunnen bij de commissie aangemeld worden.
 5. Indien een team een eigen vaste scheidsrechter kan vinden, wordt dit erg gewaardeerd. Dit moet dan via e-mail doorgegeven worden aan de scheidsrechterscoördinator;
 6. Voor oefenwedstrijden dienen leiders en/of trainers zelf voor een scheidsrechter zorgen;
 7. De spelbegeleiding ten behoeve van de JO7 (Onderlinge Competitie), JO8-, JO9- en JO10-teams wordt door de leiders i.c.m. ouders zelf geregeld.
 8. Alle senioren-, jeugd- en pupillenteams t/m JO11 hebben in principe recht op een verengingsscheidsrechter. In geval van onvoldoende beschikbare verengingsscheidsrechter treedt de volgende procedure in werking:
  Indien op woensdagavond 23:59 uur nog geen scheidsrechter is toegewezen aan een team dan dient het team zelf zorg te dragen voor een scheidsrechter.
  Deze scheidsrechter dient voor donderdagavond 23:59 uur via e-mail kenbaar te zijn gemaakt bij de scheidsrechterscoördinator. Mocht er geen scheidsrechter beschikbaar zijn, dan wordt de wedstrijd door ons wedstrijdsecretariaat geschrapt van het programma.

Het mag duidelijk zijn dat in eerste instantie de scheidsrechterscoördinator alles in het werk zal stellen om te voorkomen dat er geen scheidsrechter beschikbaar is, echter ligt de verantwoordelijkheid van het niet kunnen spelen van een wedstrijd daarna bij de leiding en ouders van het betreffende team. We gaan er echter vanuit dat we annuleren van wedstrijden met zijn allen kunnen voorkomen.

In bijzondere gevallen – betreffende aanstellingen – beslist de scheidsrechterscoördinator en kan er afgeweken worden van bovengenoemde procedure.

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren