Vertrouwenscontactpersoon

Door het bestuur van Heerenveense Boys ben ik gevraagd voor de functie van vertrouwenscontactpersoon bij onze voetbalvereniging. Mijn reactie was direct positief.

Het gaat Heerenveense Boys er om een zo veilig mogelijke vereniging te zijn. Daar hoort ook de gelegenheid bij om dingen die iemand ervaart als niet juist, niet goed of zelfs fout, bij iemand neer te leggen om daar serieus naar te kijken, te luisteren en te adviseren.

De functie is nieuw binnen onze vereniging. Lijkt misschien een heel zware, maar is heel breed. Het is de mogelijkheid bieden om allerhande zaken neer te leggen bij een onafhankelijk persoon binnen de vereniging. Dan valt te denken aan alles eigenlijk, maar denk dan vooral aan omgangsvormen, discriminatie, pesten, uitsluiten, intimidatie, taalgebruik, grensoverschrijdend gedrag en misbruik. Alles wat te maken heeft met onderling contact en gedrag. Mijn taak zal zijn om te luisteren en te adviseren. Het is vertrouwelijk, maar wel met het duidelijke grens dat er als het nodig is er ook wat moet gaan gebeuren. Dat zal voor alle partijen duidelijk moeten zijn. Het is eerste inventarisatie en opvang, daarna zal er een vervolg aan moeten worden gegeven.

Vanuit mijn werk ben ik dagelijks bezig met zaken in vertrouwelijkheid rond jeugd en volwassenen. Zaken die eenvoudig lijken en zijn, tot zaken die er toe doen in een leven. Mijn hart ligt er om een gezonde maatschappij te hebben en te houden. Dit dus ook zeker binnen onze voetbalvereniging. Waar iedereen mag en kan sporten, maar ook de gelegenheid heeft om aan te kaarten wat niet goed is.

Mijn naam is Gerrit Gunnink, man van één lid en vader van vier leden van Heerenveense Boys. Onderstaand mijn contactgegevens:

Gerrit Gunnink
Vertrouwenspersoon

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren