24 november 2020

Help! Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers

Als Heerenveense Boys zoeken wij twee of drie personen die mee willen werken om het ‘Bijzonder Voetbal’ in Heerenveen van de grond te krijgen.
Als verenigingen, v.v. Nieuweschoot, v.v. Heerenveen en Heerenveense Boys, vinden wij het belangrijk dat jeugd van 7 tot 15 jaar met een beperking ook kan voetballen. Daarom het verzoek om dit bericht a.u.b. te delen en/of personen erop te wijzen. Wellicht dat je een iemand kent die dat leuk vindt. Deze persoon hoeft niet per se een ouder te zijn van een Heerenveense Boys jeugdlid.

Wat is het idee?

Samen met v.v. Nieuweschoot, v.v. Heerenveen en v.v. Heerenveense Boys, onder begeleiding van Sport Fryslân proberen we in de regio Heerenveen voor jeugd met een beperking aangepast voetbal aan te bieden. We noemen dat ‘Bijzonder voetbal’.

Bijzonder voetbal HeerenveenWat zou het toch prachtig zijn als het ons lukt

Bedoeld voor jeugd van 7 tot 15 jaar die op dit moment niet terecht kunnen bij de reguliere voetbalverenigingen. Het betreft jeugd met:

  • lichamelijke handicap;
  • motorische beperking;
  • verstandelijke beperking;
  • auditieve beperking;
  • chronische aandoening.

Belangrijk vinden we dat we als Heerenveense voetbalverenigingen aangepast voetbal kunnen aanbieden om jeugd te stimuleren aan sport te doen. Dit voor jeugd die in de regio Heerenveen wonen.

Hoe gaan we te werk?

17 augustus jl. is er een eerste gesprek geweest tussen Jenno Kootstra (v.v. Nieuweschoot), Folkwin Holtrop (v.v. Heerenveense Boys), Jacques Peters (v.v. Heerenveen) en Berber van der Krieke (Sport Fryslân). Gezamenlijk hebben we besloten dat we in Heerenveen ‘Bijzonder voetbal’ willen proberen op te starten. We gaan opzoek naar personen die ons willen helpen het op te zetten.

Maandag 26 oktober jl. zijn we weer bij elkaar geweest. De volgende stap is het formeren van een ‘werkgroep’ die dat gaat uitwerken aan de hand van een stappenplan. Als werktitel gebruiken we ‘Werkgroep Bijzonder Voetbal’. Het volledige stappenplan kun je hier lezen.

Elke vereniging zoekt 2 à 3 vrijwilligers voor de werkgroep

Als we met de drie verenigingen tussen de 6 en 9 personen kunnen vinden voor deze werkgroep zou dat prachtig zijn om de eerste stappen te zetten!
Deel a.u.b. dit bericht. Of liever; geef je op en help het mee Bijzonder voetbal in Heerenveen op te zetten.

In afwachting van jullie aanmeldingen. Je aanmeldingen of vragen mag mailen, waarna ik contact met je op zal nemen en eventuele vragen zal beantwoorden.

Met sportieve groet,

Folkwin Holtrop
Voorzitter jeugdvoetbal v.v. Heerenveense Boys

Bijzonder voetbal Heerenveen

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren