Vanuit het jeugdbestuur…

We zijn alweer begonnen aan de laatste maand van het jaar 2023. Dit betekent dat de meeste teams binnenkort hun laatste wedstrijden gaan spelen in de 2e fase of najaarreeksen en dat we ons kunnen gaan opmaken voor de feestdagen en de winterstop.

 

Kerstvakantie

De kerstvakantie staat voor de deur en alles rondom het voetbal zal iets rustiger worden. De laatste trainingen zijn gepland in de week van 11 tot en met 16 december. In die week worden door Ciossers nog twee toernooien georganiseerd voor de O9 tot en met O12. De informatie hierover is al verstrekt door de jeugdcoördinatoren en leiders.

 

Zaalvoetbal

Dit is ook de periode waarin we weer gaan zaalvoetballen. We doen mee aan het JOFK kerstzaalvoetbaltoernooi voor standaardteams (junioren en meiden) en het regionaal jeugdzaalvoetbaltoernooi (pupillen). Informatie over wedstrijden en data wordt gedeeld door de jeugdcoördinatoren met de leiders.

 

Voorjaarscompetitie 3e fase 2024 en voorjaarsreeksen

Na de winterstop zal er een team worden toegevoegd aan de KNVB competitie JO8. Onze JO7-1 zal de overstap maken en worden ingeschreven als JO8-3. Veel succes! Voor een aantal teams zullen competitiewijzigingen plaatsvinden, deels door de promotie-degradatieregelingen van de KNVB en deels op eigen verzoek indien nodig.

 

Vacature HJO

Voor het nieuwe seizoen zijn we op zoek naar een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding. Stefanie Kortenaar heeft aangegeven dat ze op zoek gaat naar een andere uitdaging. Het jeugdbestuur zal middels een vacature op zoek gaan naar een nieuwe invulling van deze functie. Tips zijn altijd welkom.

 

Ouderavond jeugd

Na de leidersvergaderingen in september hebben we alle ouders van onze jeugdteams uitgenodigd voor een kennismakingsavond met het jeugdbestuur. Tijdens deze avond zijn er een aantal specifieke zaken besproken, zoals de rol van de ouders, verwachtingen in teamverband van spelers en teamafspraken. Tijdens deze avonden heeft Gerco van Dijk vanuit het hoofdbestuur gesproken over het invullen van vrijwilligerstaken. Ouders die zich hebben aangemeld op deze avonden zullen worden benaderd voor vrijwilligerstaken. Ook ouders die afwezig waren zullen worden benaderd om aan te geven welke taken zij willen uitvoeren. Als jeugdbestuur waren we tevreden over de opkomst en de aangedragen input van de ouders.

 

Leerlijnen O8 tot en met O11

Onder leiding van onze Hoofd Jeugdopleiding Stefanie Kortenaar hebben er in oktober na de 1e fase een aantal informatieve avonden plaatsgevonden. Tijdens deze avonden zijn de leiders van de teams in de leeftijdscategorie O8 tot en met O11 geïnformeerd over de leerlijnen die per leeftijdscategorie door het technisch hart van de jeugdafdeling zijn bepaald. We hopen dat deze lijnen een goed houvast bieden voor de opvatting van het voetbalspel binnen de teams en dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen in de 2e fase.

 

Uitbreiding en wijzigingen jeugdbestuur

Ook ons jeugdbestuur ondergaat veranderingen. Een aantal leden heeft aangegeven zich het komende seizoen te willen richten op andere taken. Daardoor zijn er tijdens de afgelopen vergaderingen een aantal nieuwe leden aangeschoven. We zijn erg blij met deze aanvulling. Dit geeft aan dat de club leeft binnen de ouders. Op een nader te bepalen moment zullen wij deze nieuwe leden aan jullie voorstellen.

 

Uitnodigingen Jeugdplan KNVB

De afgelopen periode heeft de KNVB opnieuw sportpark de Akkers bezocht. Deze bezoeken hebben ertoe geleid dat binnen onze vereniging een aantal spelers en speelsters zijn uitgenodigd om te gaan trainen en spelen met vertegenwoordigende elftallen voor de regio Noord/Oost. Het gaat om twee speelsters in de MO12 en één bij de MO13. Tevens zal er een speler meedoen bij de JO14. Wij als jeugdbestuur zijn trots op deze ontwikkelingen en dit bevestigt dat we goed bezig zijn.

Zoals eerder genoemd, naderen we bijna het einde van 2023. Wat nog resteert zijn een aantal wedstrijden in de competitie. We hopen dat deze wedstrijden nog kunnen doorgaan, ondanks de winterse weersomstandigheden. Via deze weg willen we iedereen alvast fijne feestdagen toewensen en een gezond en sportief 2024!

 

Namens het jeugdbestuur Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren