Nieuw jeugdbestuur

Doordat Tom Paul Boersma na een periode van drie jaar aangaf het stokje van jeugdvoorzitter te willen overdragen, ben ik door het bestuur benaderd met de vraag iets voor deze mooie vereniging te kunnen en willen betekenen.

Voordat ik mijzelf voorstel en onze visie voor de toekomst met jullie deel wil ik eerst Tom Paul bedanken voor zijn inzet en prettige samenwerking de afgelopen maanden, waarin de overdracht heeft plaatsgevonden.

Met ingang van het nieuwe seizoen zal de jeugdafdeling van Heerenveense Boys  een nieuw jeugdbestuur hebben, bestaande uit:

René Haisma
Voorzitter jeugdvoetbal
Hein Holwerda
Algemeen jeugdcoördinator
David Kappetein
Algemeen jeugdcoördinator bovenbouw
Peter Hettinga
Algemeen jeugdcoördinator onderbouw
Dennis de Jong
Technisch jeugdcoördinator
Folkwin Holtrop
Technisch jeugdcoördinator bovenbouw
Remko Stoelwinder
Technisch jeugdcoördinator onderbouw

Voorstellen

We stellen ons graag aan jullie voor.

Jeugdvoorzitter

Mijn naam is Folkwin Holtrop, 48 jaar oud en getrouwd met Ester. Samen hebben wij een dochter van 8 en een zoon van 5. Sinds 12 jaar ben ik woonachtig in Heerenveen. Daarvoor heb ik mijn leven met name doorgebracht in Steenwijk waar mijn twee andere jongens wonen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Key Account Manager bij Stertil/Koni in Kootstertille.

Als voetballer, trainer en bestuurslid heb ik de afgelopen 32 jaar bij v.v. d’ Olde Veste ’54 mijn ervaring opgedaan in meerdere functies. Daarvoor ben ik als voetballer begonnen in Oldemarkt, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.

Bij Olde Veste heb ik  1e selectieteams van de jeugd getraind, waaronder 7 jaar de A1 en 4 jaar geleden mijn laatste klus als ad interim bij het 1e elftal. Na mijn trainerschap bij de A1 ben ik in 2006 als bestuurslid toegetreden met als takenpakket o.a. TC jeugd. Hier heb ik het technisch beleidsplan geschreven, interne scoutingsplan opgezet, brainstorm sessies bij de KNVB bijgewoond en was ik aanspreekpunt voor PEC Zwolle aangaande het partnership. Doordat het “gevlieg” van Heerenveen naar Steenwijk steeds meer een obstakel werd, heb ik vorig jaar besloten te stoppen als bestuurslid bij Olde Veste.

Net als bij Olde Veste kan je al dit soort zaken niet in je eentje en doe je dit tezamen met goede en enthousiaste vrijwilligers. Leden die het vrijwilligers werk voor Heerenveense Boys doen uit liefde en passie voor het spelletje en de club.

Algemeen jeugdcoördinator

Mijn naam is René Haisma, 45 jaar oud en getrouwd met Monique. Samen hebben wij een dochter van 13 Sanne en een zoon van 11 Niels.  Zij voetballen ook allebei bij de mooiste club van Heerenveen:  Heerenveense  Boys. Sinds 18 jaar ben ik woonachtig in Heerenveen. Ben geboren in Harlingen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Hoofd Finance & ICT bij VDL Bus Heerenveen in Heerenveen. Wij assembleren bussen voor het openbaar vervoer, nationaal en internationaal.

Als voetballer ooit begonnen bij z.m.v.v. Zeerobben. Maar als slechtste voetballer uiteindelijk in het doel beland. Uiteindelijk geëindigd in het eerste elftal waar ik zo’n 5 jaar heb gespeeld. Na de verhuizing naar Heerenveen heb ik een jaartje bij de Boys gekeept en aantal jaren in een vriendenteam bij de v.v. Heerenveen gespeeld. Nu soms nog actief in 3e elftal wanneer er echt geen keeper van formaat gevonden kon worden.

Mijn uitdaging binnen het jeugdbestuur is om samen met onze jeugdcoördinatoren, leiders en overige vrijwilligers ervoor te zorgen dat alle randvoorwaarden om met plezier te kunnen voetballen zijn ingevuld. Hiermee creëer je rust en transparantie en een goed klimaat om met het leukste spelletje dat er bestaat bezig te zijn.

Technisch jeugdcoördinator

Mijn naam is Hans Kroon, 41 jaar en getouwd met Blanche. Samen hebben wij twee zoons en een dochter. Beide jongens voetballen bij Heerenveense Boys. Wij zijn woonachtig in Heerenveen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Kuiper Verzekeringen in Heerenveen.

Mijn “sportcarrière” heeft zich voornamelijk afgespeeld op het ijs. Vanaf mijn 4e speel ik ijshockey. Zo heb ik onder andere 15 jaar in het eerste van de Flyers gespeeld. Na mijn actieve spelersloopbaan ben ik twee seizoenen hoofdcoach van het eerste team geweest. Later heb ik nog een jaar training gegeven aan een jeugdteam. Momenteel speel ik in vriendenteam “The Frisian Flashguns”.

Omdat ik naast ijshockey “besmet ben met het voetbalvirus” heb ik na mijn ijshockeyloopbaan 2 seizoenen gevoetbald bij v.v. Mildam. Inmiddels ben ik al een jaar of 8 betrokken als ouder en 2 jaar als leider bij de Boys.

Graag wil ik mijn ervaringen en kennis  inzetten om, samen met een geweldige groep mensen, bij te dragen aan het realiseren van de gestelde doelen.

Visie

Samen met een groot aantal enthousiaste Boys-mensen hebben wij een nieuwe organisatiestructuur ontwikkeld waarbij “duidelijkheid, transparantie, plezier en ambitie” de uitgangspunten zijn.
Ik zal proberen deze in een paar woorden aan jullie uit te leggen.

Duidelijkheid

Wie doet wat binnen de jeugdafdeling? Bij wie moet ik zijn met mijn vragen? Hoe komt een teamsamenstelling tot stand?

Transparantie

Zichtbaarheid op de website, wat doen we en hoe komen we tot het maken van keuzes.

Plezier

Door de vrijwilligerstaken te verdelen over meerdere mensen en compacter te maken, ligt er minder (tijds)druk, waarbij wij denken dat er meer plezier wordt gehaald uit het vrijwilligerswerk. Plezier geeft energie!

Ambitie

Middels een gedegen beleidsplan het opleiden van het individu optimaal ontwikkelen. Het verhogen van het opleidingsniveau van de jeugdafdeling middels goede begeleiding van onze trainers. Het stellen van hoge eisen aan onze trainers en goede voorwaarden scheppen voor zowel trainer als speler.

Normen en waarden

Als jeugdbestuur hechten wij veel waarde aan respect en positief gedrag! Het moet een feest zijn om te mogen voetballen. Wij accepteren dan ook geen enkele vorm van wangedrag door zowel speler, vrijwilliger als ouder in woord of gebaar. Met elkaar vertegenwoordigen wij Heerenveense Boys.

Ouders

Laat de trainers trainer zijn. Val ze niet lastig tijdens wedstrijden omdat het even niet gaat zoals je als ouder het zelf zou willen zien. De trainer doet er alles aan om ieder individu zo goed mogelijk te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling.

Wij realiseren ons dat we het niet iedereen naar de zin kunnen maken en dat er ook fouten worden gemaakt. Dit is helaas inherent aan het werken met vrijwilligers welke naast hun drukke baan proberen de vereniging een handje te helpen. Wij als jeugdbestuur verwachten dat we elkaar hierin met respect benaderen.

Tot slot

Houd regelmatig onze website en/of Social Media kanalen in de gaten! Deze zal door ons gebruikt worden om updates, wijzigingen en leuke nieuwtjes met u te delen.

Met sportieve groet,

Namens het jeugdbestuur
Folkwin Holtrop
Voorzitter jeugdvoetbal v.v. Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsoren

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren