Heerenveense Boys 1 pakt periodetitel!

De tweede periode is met nog één wedstrijd te gaan nog niet voorbij. Toch wist de selectie van Heerenveense Boys 1 de tweede periode te pakken!
Met 5 punten voorsprong is de ploeg van trainer Klaas de Jong niet meer in te halen door de concurrentie.

Voorgaand aan de wedstrijd was het doel om een goed resultaat te behalen op het natuurgras in Koudum, waar de wedstrijd Oeverzwaluwen tegen Heerenveense Boys op het programma stond. De ruststand was 0-0, beide ploegen hadden moeite met de bespeelbaarheid van het veld. Korte combinaties zaten er niet in, waardoor veelal de lange bal gespeeld werd door beide ploegen. In de tweede helft had Heerenveense Boys een bliksemstart en scoorde vlak na het fluitsignaal van de scheidsrechter voor de start van de tweede helft. Jesper Hiemstra maakte het doelpunt en opende daarmee de score in deze wedstrijd. Het tweede doelpunt werd richting het einde van de tweede helft gemaakt door invaller Bodi Toering.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter vertrokken de spelers naar de kleedkamer, waar de overige uitslagen en standen werden bekeken. Omdat de wedstrijd van Workum tegen SDS pas om 15:00 uur werd gespeeld, moesten de ploeg uit Heerenveen afwachten op de einduitslag van die wedstrijd. Toen stond het al 0-1 voor SDS, wat later ook de uitslag bleek in die wedstrijd. Deze uitslag was voldoende om het feest te starten! De concurrenten Workum en Makkum in deze periode bleken allemaal punten te verspelen. Daardoor kwam de voorsprong in aantal punten voor de “Boys” op 5 en dit is voldoende met nog één wedstrijd in deze periode op het programma.

Met dit nieuws dat Heerenveense Boys de tweede periode pakt, kon dit en daarmee het veiligstellen van nacompetitie gevierd worden op de club in Heerenveen. Vanaf maandag gaat de knop weer om en gaat het vizier weer op Makkum, dat op bezoek zal komen op zaterdag 9 april. Hoofddoel is het voortzetten van de goede reeks die is ingezet na de winterstop.