20 januari 2018

Onze vrijwilligers in de donkere dagen tussen kerst en oud & nieuw

Wist u dat onze club ruim 300 vrijwilligers telt? Van wie een ieder iets bijdraagt aan onze voetbalvereniging.

Hierbij zijn een aantal vrijwilligers die minder zichtbaar zijn. Waarbij de ene (Albert de Heij) elke dag de was doet, dit in verband met het wassen van de hesjes (trainingen) en bijvoorbeeld de handdoeken van de kantine of van de fysio. Een ander (Marcel van der Meer) die er als ledenadministrateur vele uren in de week aan besteedt om er voor te zorgen dat een ieder elke zaterdag weer kan voetballen. Of te denken aan degene die ervoor zorgt (Mathijs Rienks) dat de website draaiende blijft.

Zo hebben we binnen onze vereniging ook vele zichtbare vrijwilligers, die vele uren in de week hun tijd in de club steken. Zoals Piet van Huizen die elke donderdagavond en zaterdagmiddag achter de bar staat. Of Thijs Drost die elke zaterdag in het wedstrijdsecretariaat er voor zorgt dat alle teams vanaf kwart voor 9 zaterdagmorgen en soms tot 19 uur ’s avonds hun wedstrijden kunnen spelen.

Naast deze vrijwilligers heb je ook nog vele vrijwilligers die voor de club vele uren hun bijdrage leveren om er voor te zorgen dat de club goed blijft functioneren. Hierbij kun je denken aan de vele commissies binnen de club en de bestuursleden die ook menige uren per week hun bijdrage leveren aan onze mooie club.

Maar naast deze vrijwilligers heb je ook nog een groep die minimaal twee lange weekenden in het jaar helpen als vrijwilliger bij het parkeren bij grote evenementen in Thialf. Terwijl menig lid van Heerenveense Boys op tweede kerstdag bijkomt van de maaltijd van de eerste kerstdag en zich al weer voorbereid op de tweede maaltijd, is Anton Dijkstra alweer druk bezig om alles in gereedheid te brengen om ervoor te zorgen dat alle schaatsliefhebbers hun auto kwijt kunnen om te genieten van het schaatsen. Een tiental vrijwilligers van onze club en een aantal mensen van HZ & PC die alle dagen van 26 december tot en met 30 december zorgen ervoor dat alle auto’s een mooi plekje toegewezen krijgen.

Eén van de vrijwilligers die elke dag al jarenlang zijn steentje bijdraagt aan het succesvol verlopen van het parkeren is Douwe Palsma, de pake van een aantal voetballende spelers binnen onze vereniging. Douwe is bijna 80 jaar en weet van geen ophouden. Hij vindt het prachtig om tijdens dit evenement de mensen van dienst te zijn. Naast dit parkeerwachten is hij dagelijks overdag te vinden op sportpark ‘de Akkers’ om er voor te zorgen dat de mollen geen spelbreker worden van de wedstrijden die wij moeten spelen. Douwe bedankt voor jouw grote inzet en hopelijk kun je ons nog jaren helpen!

Alle mensen (Douwe Palsma, Tinus Strijker, Ben Goes, Anton Dijkstra, Eric Grooten, Ties de Jager, Jesse Stoker, Evert-Ruurd de Jonge, Bas Hoekstra, Rixt Kiers, Jan de Haan, Jelmer Stoelwinder, Sipke Dam, Niels den Braven, Rutger Kuipers, Harry Doosje, Jippe Braaksma, Roelof Jan de Heij en Carel van den Briel) die tussen 26 december tot en met 30 december geholpen hebben en ook de mensen die bij voorgaande evenementen hebben geholpen. Jullie hebben ervoor gezorgd dat we weer enkele euro’s te besteden hebben voor de club. Bedankt!

Ook tussen kerst en oud & nieuw was Folkert Schukken dagelijks op de club te vinden, die samen met de bouwploeg druk bezig is met het renoveren van de kleedboxen. Grote klasse!

Namens deze weg alle vrijwilligers die in 2017 actief zijn geweest bedankt voor jullie inzet! En voor de mensen die nog geen vrijwilliger zijn, meld je aan bij de diverse commissies. Vele handen maken licht werk!

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren