24 april 2018

KNVB certificering

Op het moment van schrijven van dit artikel hebben we als Technische Commissie jeugdvoetbal net een oriëntatiegesprek achter de rug met een vertegenwoordiger van de KNVB over de certificering van onze jeugdafdeling. Met meer dan 40 jeugdteams in de competitie (junioren, pupillen en meiden) behoren we tot de 10 grootste verenigingen in Noord-Nederland.

Omdat we als TC jeugdvoetbal kwaliteit willen blijven bieden aan alle jeugdleden is het goed ons zelf de spiegel eens te laten voorhouden door externe deskundigen. Niet omdat het niet goed zou gaan, zonder bescheidenheid “integendeel”, maar wel om bij te blijven en te anticiperen op alle veranderingen in het jeugdvoetbal en op de veranderingen in onze omgeving.

Competitie

De sportieve kant geeft aan dat de JO-standaardteams het aardig op de rit hebben. JO19-1 heeft een mooie inhaalrace gemaakt voor behoud van een plaats in de Hoofdklasse. Enkele spelers ruiken alvast aan de senioren selectieteams. JO17-1 is nog in de race voor nacompetitie voor promotie naar de divisie. JO15-1 en JO13-1 zullen zich handhaven in de divisie en spelen mooie wedstrijden om de Jeugdcup.
JO19-2 en JO15-3 draaien bovenin mee in de 2e klasse na een stapje terug in de winterstop. JO13-3 is als enige team van de jeugd nog vertegenwoordigd in de beker. MO13-1, MO11-1, JO15-7, JO11-1 en JO11-5 gaan nog voor het kampioenschap!

De kampioenschappen zullen worden gevierd tijdens onze familiedag op 23 juni a.s.! Noteer die datum alvast in de agenda!

Talenten

Dat er veel talenten rond lopen op sportpark ‘de Akkers’ is bij s.c. Cambuur en s.c. Heerenveen niet onopgemerkt gebleven. Vanuit JO11-1 maken Damy Bernardina en Tristan Tiekstra de overstap naar Cambuur. Sanne de Goede gaat de kleuren verdedigen van het Vrouwen beloftenteam van Heerenveen. Veel succes allemaal!

Meivakantie

In de meivakantie wordt er twee weken niet getraind, tenzij de trainers van de teams duidelijk aangeven dat ze wel aanwezig zijn.

Onderhoud velden

Vanaf 28 mei a.s. ondergaat ons D-veld een volledige renovatie. Ook het wetra-veld krijgt een grondige opknapbeurt. Door deze omstandigheden (tekort aan veldcapaciteit) komt het traditionele pupillentoernooi van Heerenveense Boys dit jaar helaas te vervallen. Het is wel de doelstelling dit toernooi in de toekomst weer te organiseren.

Toernooikalender

Willen jullie met je team toch meedoen aan een toernooi? Je kunt je voor ieder toernooi inschrijven. Regelmatig ontvangt Heerenveense Boys uitnodigingen om deel te nemen aan toernooien, zowel nationaal als internationaal. Kijk voor een overzicht regelmatig op onze toernooikalender.

Ontwikkelingen tweede kunstgrasveld

Voor wat betreft de velden zijn we met onze gemeente goed in gesprek om per zomer 2019 een tweede kunstgrasveld te realiseren. Alle partijen zijn overtuigd van de noodzaak van een tweede kunstgrasveld op sportpark ‘de Akkers’. 800 leden van Heerenveense Boys in de wintermaanden laten trainen op slechts één veld past niet bij onze vereniging.

Indelingen jeugdteams 2018-2019

De TC jeugdvoetbal buigt zich inmiddels over de indelingen voor volgend seizoen. Op basis van de input van trainers en leiders worden/zijn de eerste schetsen in Sportlink gemaakt. In ieder geval gaan we enkele JO12- en JO14-teams inschrijven. Het streven is de indelingen in de tweede week van juni publicatieklaar te hebben.

Met de nieuwe indelingen zullen ook de trainers/trainsters aangesteld moeten worden. De eerste gesprekken zijn gevoerd en binnenkort volgt hier meer duidelijkheid over.
Wel zullen Bas Siderius en Berend Riemersma na velen jaren onze club gaan verlaten. Bas wordt trainer bij Be Quick 1887 in Groningen en Berend gaat verder in de muziek. Het seizoen is natuurlijk nog niet afgelopen, maar bedankt voor jullie inzet van de capaciteiten bij Heerenveense Boys en succes in de toekomst!

Ondertussen gaan we als TC jeugdvoetbal door met het afronden van het huidige seizoen en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In de diverse leeftijdscategorieën moeten er nog enkele coördinatoren bij om alles volgend seizoen ook weer goed te regelen. Met zo veel jeugdteams in de competitie hebben we ook weer scheidsrechters en spelleiders nodig. Ook zonder de inzet van de leiders en chauffeurs kan er niet worden gevoetbald. Gelukkig bestaat onze vereniging uit heel veel enthousiaste en betrokken leden en vrijwilligers, maar er kunnen er altijd meer bij!

Contact

Voor vragen of opmerkingen, spreek ons aan op het sportpark of stuur me een e-mail.

Heel veel voetbalplezier en groeten,

Namens de Technische Commissie jeugdvoetbal
Tom Boersma
Voorzitter jeugdvoetbal Heerenveense Boys

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren