Vooraankondiging concept teamindelingen jeugd vv Heerenveense Boys 2024-2025

 

Zoals ieder jaar is het voor de trainers, Hoofdjeugdopleiding (HJO) ,jeugdcoördinatoren, scouts en leiders weer een puzzel om de team indelingen te maken. Talenten in het juiste team plaatsen, aantallen van de teams welke benodigd zijn om met een gerust hart te kunnen deelnemen aan de competitie, vriendjes welke graag bij elkaar willen spelen in het zelfde team. Zo maar een paar aandachtspunten waar deze mensen mee te maken hebben.

We zijn goed op weg om al onze jeugdleden in het nieuw seizoen weer een goede plek te geven in een team van de Heerenveense Boys . Het “concept” teamindeling van alle jeugdspelers voor het seizoen 2024-2025 zal maandag 3 juni 2024 worden gepubliceerd op onze website.

 

Het doel van de jeugdafdeling van v.v. Heerenveense Boys

Het doel van het jeugdvoetbal bij v.v. Heerenveense Boys is het verzorgen van een goede voetbalopleiding binnen de mogelijkheden van onze vereniging. Ieder jaar willen we er voor zorgen dat spelers en speelsters een geweldig seizoen hebben met veel plezier en passie voor de voetbalsport. Beter worden en leren presteren binnen de grenzen van ieders capaciteiten en motivatie.

Procedure teamindeling

Als jeugdbestuur, trainers, HJO, Scouts en jeugd coördinatoren proberen we voorwaarden te scheppen om de jeugdopleiding zo goed mogelijk vorm te geven.

We werken volgens een procedure bij de teamindelingen waarbij we vanaf de Onder 10 op prestatie indelen. Dit gebeurt op basis van informatie die gedurende een seizoen wordt verzameld. Voor het aanleveren van informatie wordt onder andere gebruik gemaakt van trainers, coördinatoren, scouts, keeperstrainers en leiders. Met behulp van al deze mensen en mogelijk ‘andere ogen’ worden de indelingen naar vermogen gemaakt.

Word niet onrustig en leg geen druk op het maken van de keuzes. De doelstelling van het jeugdvoetbal bij v.v. Heerenveense Boys is duidelijk. Toon respect voor de inzet van een grote groep vrijwilligers die de facilitering van het jeugdvoetbal bij v.v. Heerenveense Boys voorop hebben staan. Meer dan 500 jeugdleden krijgen een plekje in een team wat bij hun past. Niet alles kan naar wens worden ingevuld, gun jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie.

 

Overgang van de Onder 12 naar de Onder 13 groot veld

De overgang van de Onder 12 naar de Onder 13 is een andere overgang dan onze leden en ouders normaliter gewend waren. Er zal worden gevoetbald op een groter veld en met grotere teams. Dit heeft ook gevolgen voor de indelingen van de teams. Waren echt grote verschuivingen binnen de teams tot en met de Onder 12 nog redelijk klein of met een goede reden dan zou dit bij de nieuwe indelingen grotere wijzigen tot gevolg kunnen hebben. Het is goed om als speler en/of ouder hier rekening mee te houden bij de indelingen.

 

Overgang naar O15/O17/O19

Sinds een aantal jaren organiseert de KNVB per leeftijdsjaar een competitie in verschillende fasen. Omwille van de aantallen in de hogere leeftijdscategorieën en aanbod in deze competities, bijv het beëindigen van de Onder 18 competities, hebben wij binnen de Heerenveense boys ervoor gekozen om vanaf de Onder 15 alleen teams in te schrijven voor de Onder 15, Onder 17 en Onder 19. Dit heeft ook consequenties voor de indelingen. Spelers uit 2 opeenvolgende leeftijdscategorieën kunnen dan samengevoegd worden in een team. Ook deze samenvoeging kan gevolgen hebben voor de indelingen. Daarom is he ook goed om daarmee rekening te houden bij de indelingen.

Inloopavond

De Technische Commissie gaat niet met u in discussie over de indeling op basis van capaciteiten. Uitsluitend persoonlijke omstandigheden kunnen voor ouders, spelers of speelsters aanleiding zijn om de Technische Commissie te vragen om een andere indeling. Deze mogelijkheid is er tijdens een inloopavond. Deze datum zal tegelijkertijd met de indelingen gepubliceerd worden op onze website

Definitieve teamindeling

Het concept teamindelingen wordt pas definitief voor aanvang van de nieuwe competitie. Wij willen iedereen er op attenderen dat de indelingen voor (standaard) teams tijdens de winterstop geëvalueerd zullen worden. Door persoonlijke omstandigheden of grote positieve of negatieve ontwikkelingen kan de teamindeling herzien worden. De betrokkenen zullen dan tijdig geïnformeerd worden. Op basis van veranderende omstandigheden kunnen er tijdens de winterstop mutaties plaatsvinden.

 

Namens het jeugdbestuur v.v. Heerenveense Boys,

Deel deze pagina

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

Co-sponsor

Subsponsoren

Overige sponsoren